Råd och tips

Artiklar i denna kategori

Välja bästa försäkringen

Det finns många olika typer av hundförsäkringar som erbjuds på marknaden. Ta reda på vilka försäkringsbolag som erbjuder olika typer av täckningar och jämför dessa. Några av de viktigaste aspekterna som du ska jämföra är månadskostnaden, deklarationstaket, vilka typer av skador som omfattas och hur lång tid det tar innan du kan ta ut försäkringen.

Välja bästa försäkringen

Spara pengar på hundförsäkringar

Det finns många olika försäkringsbolag som erbjuder hundförsäkringar. Det viktigaste du kan göra är att jämföra priser och villkor mellan olika företag. Använd någon av de jämförelsetjänster som finns online, eller be om offert från flera bolag. Titta noga på detaljerna i varje försäkring och jämför vilka typer av skador som täcks och hur mycket som betalas ut i ersättning vid en skada.

Spara pengar på hundförsäkringar

Göra en framgångsrik försäkringsansökan

När du ansöker om en hundförsäkring är det viktigt att ta hänsyn till sammansatta faktorer som ålder, ras, historia med sjukdomar och andra förhållanden som kan påverka dina möjligheter till täckning. Till exempel kommer en äldre hund som har haft problem med leder att vara dyrare att försäkra än en yngre hund av samma ras. Om du har fler än en hund kan det också påverka din ansökan.

Göra en framgångsrik försäkringsansökan

Livsfaser och hundförsäkringar

Under valpfasen är det viktigt att se till att din hund har riktigt bra skydd när det gäller sjukvård. Det kan vara bra att se över om det finns några extraförmåner som till exempel vaccinationer, parasitskydd och avmaskning som ingår i ditt försäkringspaket. Det kan också vara bra att veta att många försäkringsbolag har ett begränsat antal valpförsäkringar tillgängliga, så det är viktigt att du skyndar dig att teckna en försäkring så snart som möjligt.

Livsfaser och hundförsäkringar

Hantera försäkringsanspråk

Före du gör ett anspråk på din hundförsäkring är det viktigt att förstå vilka anspråk som är täckta av ditt försäkringsavtal och vilka som inte är det. Försäkringsföretag brukar ha en omfattande lista över vilka typer av incidenter som de kommer betala ut pengar för, men det kan också finnas undantag som inte är täckta av din försäkring. Så se till att läsa igenom policydokumentet noggrant, så att du vet vad som är täckt och vad som inte är det.

Hantera försäkringsanspråk

Ras-specifika försäkringsöverväganden

Beroende på din hunds livsstil kan det vara bra att antingen välja en grundförsäkring som täcker alla basbehov eller en omfattande djurförsäkring som täcker ett stort antal sjukdomar och skador. Om du äger en aktiv hund som ofta går utomhus kommer det att påverka vilken typ av försäkring du bör välja.

Ras-specifika försäkringsöverväganden

Hantera avslag på försäkringskrav

Det första steget när du har fått ett avslag på din försäkring är att ta reda på varför. Ibland tillhandahåller försäkringsbolaget inte det du har ansökt om, men kan erbjuda en annan typ av produkt som skulle passa bättre för dina behov. Om så är fallet, kan det vara viktigt att undersöka om den andra produkten uppfyller dina behov, innan du accepterar det.

Hantera avslag på försäkringskrav

Överklaga ett försäkringsbeslut

Först och främst måste du bekräfta att det är en giltig anledning att överklaga beslutet. För att göra detta bör du noggrant läsa igenom ditt hundförsäkringsavtal och se till att du har ett giltigt skäl. Om du inte tror att du har något giltigt skäl kan du alltid kontakta din försäkringsbolag för att diskutera frågan. När du har bekräftat att ditt fall är giltigt måste du samla in all relevant information som stöder din klagomål. Detta kan inkludera alla medicinska rapporter, utbetalningskrav, brev från din veterinär eller annan medicinsk personal osv. Alla dokument måste vara relevanta för ditt fall och skall vara skriftliga.

Överklaga ett försäkringsbeslut

Förbereda sig för veterinärkostnader

En av de bästa sätten att skydda din hunds hälsa är att teckna en hundförsäkring. Dessa försäkringar erbjuder ett stort skydd mot kostnader som uppstår när hunden behöver veterinärvård, inklusive tandvård, röntgenbilder och operationer. Det finns olika typer av försäkringar och det går oftast att skräddarsy dem till din egen budget.

Förbereda sig för veterinärkostnader

Skadeförebyggande tips

Maten som du ger din hund är avgörande för dess allmänna välbefinnande. Din veterinär kan rekommendera ett foder som är riktigt anpassat till din hunds specifika näringsbehov. Se till att du följer deras rekommendationer noggrant, och se till att du ger din hund en balanserad kost som innehåller alla de nödvändiga vitaminer, mineraler och andra näringsämnen.

Skadeförebyggande tips