spara pengar på hundförsäkringar

Effektiva tips för att spara pengar på din hundförsäkring

Att hitta ett prisvärt och bra skydd för din hund är inte alltid lätt. Det kan kännas som att de olika försäkringsbolagen aldrig är överens om vad som är bäst. Det kan därför vara svårt att veta var man ska börja när man ska söka efter en försäkring som passar dig och din hund. I den här bloggposten listar vi några effektiva tips på hur du kan spara pengar på din hundförsäkring.

Jämför olika försäkringsbolag

Det finns många olika försäkringsbolag som erbjuder hundförsäkringar. Det viktigaste du kan göra är att jämföra priser och villkor mellan olika företag. Använd någon av de jämförelsetjänster som finns online, eller be om offert från flera bolag. Titta noga på detaljerna i varje försäkring och jämför vilka typer av skador som täcks och hur mycket som betalas ut i ersättning vid en skada.

Kontrollera vilken typ av försäkring du behöver

Det finns tre typer av hundförsäkringar: Liv-/dödsförsäkring, sjukvårdsförsäkring och ansvarsförsäkring. Om du redan har en liv-/dödsförsäkring som täcker eventuella veterinärutgifter vid en skada, så behöver du kanske bara teckna en ansvarsförsäkring. Detta gör att du kan spara pengar, eftersom liv-/dödsförsäkringar ofta har högre premier än ansvarsförsäkringar. Om du inte redan har en liv-/dödsförsäkring behöver du ofta teckna både liv-/döds- och ansvarsförsäkring.

Erbjudande och rabatter

Fundera på om det finns några erbjudanden eller rabatter som kan minska dina månadsutgifter. Många företag erbjuder rabatter om du har flera djur under samma försäkringsavtal, så kolla upp om detta går att arrangera. Ringer du till olika företag kan du ibland lyckas pruta fram en rabatt på dina månadsutgifter. Det finns även andra tillfälliga erbjudanden som ger dig möjlighet att spara pengar.

Vet hur mycket du kan betala

Innan du börjar leta efter en hundförsäkring bör du veta hur mycket du max kan tänkas spendera per månad. Kolla ditt bankutdrag från de senaste månaderna och se hur mycket pengar det finns över efter rutinkostnader som mat, hyra etc. Detta hjälper dig att rikta in dig på de olika alternativen som passar inom dina budgetramar.

Förhandla om din premie

Fundera även på om det finns något mer som du kan göra för att pressa ner premien ytterligare. Förhandla med bolagen om din premie, i synnerhet om du har flera djur under samma försäkringsavtal eller om det finns andra tillfällen nedanför de vanliga erbjudandena och rabatterna. Om du har haft en försäkringspolicy i mer än ett år, kolla upp om ditt aktuella bolag erbjuder någon form av loyaltetsrabatt eller om det går att teckna en långsiktig policy med rabatt.

Vi hoppas att våra tips hjälper dig att hitta den bästa försäkringslösningen som passar dig och din hunds behov!