Täckta sjukdomar och villkor

 

Vilka sjukdomar och villkor täcker en hundförsäkring?

En hundförsäkring är en viktig investering för att säkerställa att din valp eller vuxen hund kan få så bra vård som möjligt om de insjuknar eller skadas. Det finns många olika typer av hundförsäkringar att välja mellan, och varje försäkring har olika villkor och täcker olika sjukdomar.

Vad täcker en hundförsäkring?

De flesta hundförsäkringar inkluderar täckning för veterinärvård, kostnader för medicinering, behandlingar och operationer, oavsett om det är för att behandla en akut sjukdom eller ett långvarigt tillstånd. Försäkringsskyddet kan även inkludera tandvård, vilket är bra eftersom många hundar drabbas av problem med tandröta när de blir äldre.

Vilka sjukdomar täcks av en hundförsäkring?

De exakta sjukdomarna som täcks av en hundförsäkring varierar beroende på vilket försäkringsbolag man väljer och vilken typ av försäkring man tecknar. Vissa försäkringsbolag erbjuder endast grundläggande täckning för allmänna sjukdomar och skador, medan andra har mer omfattande skydd som också täcker kroniska sjukdomar, allergier och hereditet-associerade sjukdomar.

Exempel på vanliga sjukdomar som vanligtvis täcks inkluderar:
-Inreorgansvikt
-Hjärt-och lungsjukdom
-Cancer
-Njur-och leversjukdom
-Skelett-och ledsjukdom
-Ögonsjukdom
-Hudproblem
-Allergier
-Matallergi
-Hereditet associerade sjukdomar

Bör jag teckna en hundförsäkring?

Att teckna en hundförsäkring är ett bra alternativ om du vill se till att din hund har den bästa möjliga vården. Det kan dock vara dyrt att teckna en försäkring, så det är viktigt att du jämför olika bolag och deras priser innan du bestämmer dig. Det är även bra att undersöka vilka sjukdomar som tas upp av den specifika försäkringen du är intresserad av.